A Kerakoll milánói bemutatótermének új, sokszínű arca

A Via Solferino bemutatóterem átalakítása, Martino Gamper a megújulást jelentő rétegezés koncepcióját vizsgálja meg.

Az építészet és színvilág találkozása a múlt, jelen és a formálódó jövő között tükröződik Martino Gamper munkájában, aki megújította a milánói Kerakoll kiállítótermet. A Color Collection és Fugabella Color színeit és felületeit felhasználva, 150 szín és 15 felület kombinációját mutatja be a padlók, falak, bútorok, ajtók, belső és külső berendezési tárgyak és radiátorok átszínezésére, valamint 50 színű kerámia, mozaik és természetes kő fugázásához. A milánói Via Solferino 16. szám alatti Kerakoll Brera Stúdió nem csak látványosság, hanem egy hely a Kerakoll csapatával való interakcióra, ötletek cseréjére és projektek megbeszélésére.

Gamper munkájának eredménye egy sokszínű univerzum, ahol a falak, padlók és bútorok textúrái és burkolatai egyesülnek intenzív árnyalatok és pasztellszínek alternálásával. A projekt új esztétikai és koncepcionális rétegeket ad a Kerakoll kiállítóteremhez. Miután Martino Gamper 2022-es Plinthos installációja nagy sikert aratott a Milánói Design Héten, a Kerakoll felkérte a tervezőt, hogy alakítsa át a Brera kiállítótermet a 2023-as eseményre. Az eredmény Strato, egy installáció, amely bemutatja a tér folyamatos változásának témáját, ahol a formák és színek összefonódnak, a rétegzés koncepciójának bemutatása mellett, ami összhangban áll az Emilia márka megújulási filozófiájával.

Kerakoll Brera Stúdió

A Kerakoll showroom átalakítása Milánóban


Az új Brera Studio projekt a Kerakoll-tól a pasztellszínek és az intenzív árnyalatok mesteri keverését mutatja be, ahol a textúrák és felületek a térben kapcsolódnak egymáshoz. A bemutatóterem bejárata barátságos, dinamikus teret kínál, ami lehetővé teszi a látogatók interakcióját. Az új bútorok és székek élénk színei és organikus formái lendületet adnak a térnek, míg a falakon megjelenő szabálytalan formák új színkombinációkat mutatnak be, amelyek absztrakt mintákat hoznak létre, bemutatva a Kerakoll színválasztékának alkalmazását különböző felületeken.

Kerakoll milánói bemutatóteremének új, színes arca

Lounge terület

Az új színekkel és berendezéssel ellátott társalgó ideális hely a projektek megvitatására, amit a Color Chart, a Color Collection színválasztékát bemutató fal is támogat. A tárgyalóterem frissített designja Martino Gamper terveit tükrözi.

Lounge terület

A bemutatóterem vibráló új megjelenését egyedi bútorok egészítik ki, amelyeket Martino Gamper tervezett a Kerakoll számára. A színes hátterek, melyek a színes fugák és a különböző méretű kerámia lapok kombinációit ábrázolják, szemléltetik a tervezési lehetőségeket.

Tárgyalóterem

A fürdőszobában a zöld, sárga és szürke színek kombinációja, valamint a trópusi stílusú fürdőkád melegséget ad a helyiségnek. Az új fürdőszoba barátságosabb és vizuálisan vonzóbb, mint valaha.

Fürdőszobá

A bemutatóterem mindig változik, mint egy természetes organizmus, kész a különböző körülményekhez és helyzetekhez való alkalmazkodásra. Gamper átalakítása megmutatja a terek új megjelenését, amely kortárs, esszenciális, és hangsúlyozza az érzelmi és interaktív élményt a Kerakoll, a Color Collection és a Fugabella Color színeinek és felületeinek köszönhetően.

Bemutatóterem Magyarországon


Ez a lenyűgöző átalakítás nem csak az olaszországi látogatók számára nyújt inspirációt. A Masterworks Hungary Kft, amely a magyarországi Kerakoll Design House anyagait is forgalmazza, jelenleg saját bemutatótermének átalakítását végzi. Ez a tervezési folyamat egy érzéki utazás, ahol a színek, textúrák és formák egymással harmonizáló játékát teremti meg. Hasonlóan a Kerakoll bemutatóterméhez, a Masterworks is gondosan átgondolt tervezési döntésekkel hozza létre a teret, amely minden látogató számára inspiráló környezetet biztosít majd. A felújítás lehetőséget ad arra, hogy bemutassák a Kerakoll Design House lenyűgöző anyagait és a hamarosan elérhető új színeit. Mindez egy olyan helyszínen, ahol az emberek találkozhatnak, ötleteket cserélhetnek és a design világában valódi élményeket élhetnek át.

A KDH és Color Collection anyagai a Masterworks-nél


A Kerakoll Design House anyagai jelenleg is elérhetőek a Masterworks-nél, amely a legjobb minőségű belsőépítészeti és design anyagok forgalmazására szakosodott. Széleskörű szolgáltatásaik magukban foglalják az egyedi belső design megoldásokat és a design anyagok széles választékát, ami lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a Kerakoll kínálatában lévő anyagokból, színekből és textúrákból válogassanak, hogy otthonukat személyre szabott, harmonikus és inspiráló területté alakítsák át.

A Masterworks a Kerakoll Design House jelenleg Magyarországon elérhető 10 meleg Warm Collection színét értékesíti, melyeket összehangolva mindenki megtalálhatja a saját stílusához leginkább illeszkedőt. Ez a színpaletta azonban folyamatosan bővül, és hamarosan a Kerakoll Color Collection teljes színkínálata is elérhető lesz hazánkban. Az új színek bevezetése egy újabb mérföldkövet jelent a Masterworks és a Kerakoll közötti együttműködésben, mely célja, hogy a végfelhasználók számára olyan belső terek létrehozását tegye lehetővé, melyek nem csak esztétikailag lenyűgözőek, de személyes igényeiknek és stílusuknak is tökéletesen megfelelnek. A bemutatóterem egy olyan világba kalauzolja el a látogatót, ahol a színek, anyagok és formák táncolnak a térben, és valódi, érzéki élményt nyújtanak.

A Brera Stúdió és a Masterworks bemutatótermének átalakítása így mutatja meg, hogy milyen hatalmas befolyással vannak a színek és a felületek a térérzetre és az összhatásra, valamint hogyan tudják ezek a változó elemek újraformálni a tereket, megteremtve azokat az interaktív élményeket és érzelmeket, amelyek a Kerakoll márka filozófiájának alapját képezik. Ez a folyamat újabb bizonyítéka annak, hogy az építészet és a színvilág találkozása a jelenben és a jövőben képes felülmúlni a hagyományos határokat, és új, inspiráló utakat nyitni mind az iparág, mind az egyének számára.

Kerakoll Design Warm Collection

Integrált projekt, amely egyetlen színpalettával összehangolt, innovatív anyagokat tartalmaz.
A pigmentek, olajok és hatóanyagok magas koncentrációjának köszönhetően a Kerakoll Absolute Paint egy gazdag festék, amelyet a természetes mészalapú festékek stílusát idéző elegáns textúra jellemez.
Kerakoll Absolute Paint: Vízbázisú, szagtalan, dekoratív festék extra matt, természetes felületű, nagy színmélységű festék.
Kerakoll Absolute Paint
Nettó ár
20.000 Ft48.000 Ft
A Kerakoll Decor Paint finom kivitelű festék tökéletes minden olyan környezetbe, ahol exkluzív és kifinomult hangulatot szeretne teremteni.
Kerakoll Decor Paint: Vizes bázisú dekoratív gyantafesték, mosható és törölhető matt felületű, magas színintenzitással.
Kerakoll Decor Paint
Nettó ár
3.200 Ft88.000 Ft
A Kerakoll Patina és Patina Living vízbázisú műgyanta burkolatok delabrè vakolat textúrával és természetes árnyalatú felületkezeléssel.
A Kerakoll Patina egy színes textúrázó befejező bevonat Patina és Patina Living műgyanta burkolatokhoz. Olasz design az élő kényelemért.
Kerakoll Patina Living
Nettó ár
12.600 Ft13.200 Ft
A Kerakoll Stripe Living egy vízbázisú műgyanta burkolat, színes "régi kinézetű" mikrobéléses textúrával.
A Kerakoll Stripe egy színes bázisú textúrázószer a Stripe Living gyantaburkolathoz.
Kerakoll Stripe Living
Nettó ár
10.200 Ft10.600 Ft
A Kerakoll Wallcrete Living vízbázisú műgyanta burkolatok színes, simítóval felhordott anyagtextúrával.
Textúrázó alapkikészítő bevonat Kerakoll Wallcrete és Wallcrete Living műgyanta burkolatokhoz. Olasz design az élő kényelemért.
Kerakoll Wallcrete Living
Nettó ár
12.800 Ft13.200 Ft
Szuper sima, nagy teljesítményű felületkezelő vakolat Kerakoll Wallpaper gyantaburkolathoz.
A Kerakoll Wallpaper egy vízbázisú gyantaburkolat, amely színes, szuperlapos, sima felületű, ideális fürdőszobai és konyhai falakhoz.
Kerakoll Wallpaper
Nettó ár
11.000 Ft11.800 Ft
A Kerakoll Wallpaper Living egy vízbázisú gyantaburkolat színes, szuper sima felületű, szuper sima felületű burkolattal.
Sima felületű vakolat Kerakoll Wallpaper Living gyantaburkolathoz. Ideális a sík falak előkészítéséhez a festék felhordása előtt.
Kerakoll Wallpaper Living
Nettó ár
4.400 Ft4.800 Ft
A Kerakoll LegnoNat WR00 ciklusban alapozó előkészítéshez használható.
Kerakoll LegnoNat Base: Természetes hatású, egykomponensű, vízbázisú előkészítő bevonat.
Kerakoll LegnoNat Base
Nettó ár
6.000 Ft

További hírek

Next-Level csemperagasztó: Kerakoll Biogel győzelme!
Next-Level csemperagasztó: Kerakoll Biogel győzelme!
Budapest örökségének új életre keltése: A Kerakoll megoldása a Beteg Épület Szindróma és a nedves falak elleni küzdelemre
Budapest örökségének új életre keltése: A Kerakoll megoldása a Beteg Épület Szindróma és a nedves falak elleni küzdelemre
Bemutatjuk a Kerakoll Tetra termékcsaládot: Az építőipari tömítőanyagok jövője
Bemutatjuk a Kerakoll Tetra termékcsaládot: Az építőipari tömítőanyagok jövője