Fenntarthatóság az építőiparban, a belsőépítészetben és a felújításokban

Bepillantás a GreenBuilding kezdeményezésekbe

Az építőipar és a tervezőipar az elmúlt évtizedekben döntő átalakuláson ment keresztül. Az éghajlatváltozással, a környezetromlással és a fenntarthatósággal kapcsolatos tudatosság növekedésével egyre nagyobb hangsúlyt kap a zöld gyakorlatok beépítése az építés és a tervezés minden aspektusába. Ennek a változásnak a középpontjában a GreenBuilding kezdeményezés áll, és különösen az olyan cégek által hozott innovációk, mint a Kerakoll.

 

Mi az a GreenBuilding?

A GreenBuilding több mint egy divatos kifejezés; ez egy átfogó megközelítés, amely a káros kibocsátások csökkentését, az energia-megtakarítást és az öko-barát anyagok építési folyamat során történő felhasználását hangsúlyozza. Aláhúzza azt a hitet, hogy a fenntartható épületek nem csak a környezet számára jobbak, hanem azok számára is, akik bennük élnek.

 

Kerakoll - The GreenBuilding Company

A Kerakoll elkötelezettsége a fenntarthatóság mellett

A Kerakoll meghatározó szerepet játszott ebben a filozófiában a GreenBuilding termékminősítés bevezetésével. Ez a rendszer a termékek környezeti hatásai alapján értékeli őket, előtérbe helyezve azokat, amelyek nem toxikusak, alacsony kibocsátásúak és magas újrahasznosított tartalommal rendelkeznek. Egy szabványosított mércével a Kerakoll egyértelmű útmutatást nyújt az építészeknek, építőknek és fogyasztóknak a környezettudatos választáshoz.

 

Kerakoll GreenBuilding Rating (GBR) & GreenLab

Kerakoll GreenBuilding Rating

A Kerakoll GreenBuilding Rating nem csupán egy tanúsítási rendszer; ez egy komplex, mindenre kiterjedő értékelési módszertan, amely az építőanyagok ökológiai tulajdonságait és környezeti hatásait vizsgálja a legapróbb részletekig. A svájci Société Générale de Surveillance (SGS) által hitelesített rendszer olyan szigorú kritériumok alapján ad értékeléseket, mint a toxikus anyagok tartalma, az emisszió szintek és a termékek újrahasznosított tartalma. A Kerakoll által kapott tanúsítványok egyértelműen megerősítik, hogy a GreenBuilding Rating egy megbízható és objektív módszer az építőanyagok környezeti kompatibilitásának értékelésére.

A rendszer használatával a tervezők, építészek és fogyasztók egyaránt könnyedén dönthetnek az ökoeffektív termékek mellett, hiszen a tanúsítványok egyszerűen értelmezhető, azonnali információt nyújtanak a termék környezeti hatásairól. Az ökológiai címkével ellátott termékek pedig további bizalmat és átláthatóságot kínálnak a fogyasztók számára. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a GreenBuilding Rating új mércét állít fel az építőiparban a környezettudatosság terén.

 

Kerakoll projektek a világ körül

Bár a Kerakoll fenntartható termékeinek választéka széles, az egész világon kulcsfontosságú projektekben való részvételük valóban bemutatja elkötelezettségüket:

A Kerakoll szállított építőanyagokat a londoni Shard épülethez

SHARD, LONDON

Ez a toronymagas építészeti csoda, mely 310 méterrel kiemelkedik London felett és 95 emeletes, a fenntartható építészet emblémája a város szívében. A Kerakoll többek között ragasztókat, fugázóanyagokat és innovatív vízszigetelő megoldásokat szállított.

 

A Kerakoll szállított építőanyagokat a dubaji Burj Halifa építéséhez

BURJ KHALIFA, DUBAI

Mint a világ legmagasabb épülete, 828 méterével a Burj Khalifa az építészeti kiválóság megtestesítője. A Kerakoll hozzájárulása, különösen az épület alapjának vízszigetelésében és tömítésében, biztosítja az épület ellenállását a kihívást jelentő sivatagi környezetben.

 

A Kerakoll szállított építőanyagokat a milánói Bosco Verticale épülete számára

BOSCO VERTICALE, MILÁNÓ

Egy városi erdősítés emlékműveként ez a lakóépület Milánóban függőleges erdővel díszített homlokzattal büszkélkedik. A Kerakoll öko-barát ragasztói, tömítőanyagai és szigetelő rendszerei elengedhetetlenek voltak ebben az építészeti vízióban.

 

Fenntarthatóság az építészetben: Példák az élenjárástól

A modern építészeti környezet az alapozási fázistól kezdve beépíti a fenntartható gyakorlatokat. Ilyen például a Bullitt Center Seattle-ben, amelyet a világ legzöldebb kereskedelmi épületének tartanak, esővizet használ, helyszíni szennyvíztisztító létesítménnyel rendelkezik és fotovoltaikus panelekkel működik. Egy másik példa, a TODTOWN Sanghajban, több zöld technológiát kombinál, beleértve a nagy zöldtetőt, a természetes szellőzési rendszereket és az urbanisztikai gazdálkodás integrálását. Ilyen projektek nemcsak csökkentik a szén-dioxid lábnyomot, hanem megmutatják az urbanizáció jövőjét is.

 

Fenntarthatóság a belsőépítészetben: Zöldebb terek létrehozása

A belsőépítészet nem csak az esztétikáról szól; arról is, hogy környezetbarát teret alkossunk és egészséges életmódot népszerűsítsünk. Az amszterdami EDGE Olympic ezt bizonyítja az újrahasznosított anyagokat használó belső terekkel, a jobb levegőminőséget biztosító növényekkel és fejlett energiafigyelő rendszerekkel. Egy másik példa a Google Campus Dublinban, amely újrahasznosított bútorokat, energiatakarékos világítást, és alacsony VOC-tartalmú festékekkel festett falakat tartalmaz. Ezek a tervek mind a környezetet, mind az ott lakók jól-létét előnyben részesítik.

 

Fenntarthatóság a felújításoknál: Új életet adnak a régi szerkezeteknek

A fenntarthatóság szem előtt tartásával történő felújítás azt jelenti, hogy a régi épületek új életre kelnek, miközben minimalizáljuk a környezeti hatásokat. A londoni The Crystal, egy régi dokképület felújítása során a világ egyik legzöldebb épületévé alakították át, napelemekkel, feketevíz-kezelő rendszerrel és földi hőszivattyúval. New Yorkban az Empire State Building felújítása során a jobb szigetelést biztosító ablakok utólagos felszerelését, energiahatékony világítást és a HVAC-rendszerek energiatakarékos optimalizálását végezték el. Ezek a felújítások nemcsak a szerkezetek történelmi integritását őrizték meg, hanem a modern környezetvédelmi előírásoknak megfelelően korszerűsítették is azokat.

 

Fenntarthatóság minden otthon számára

Fenntarthatóság minden otthon számára

Miközben a nagy volumenű projektek kétségtelenül lenyűgözőek, az építészetben és belsőépítészetben a fenntarthatóság nem korlátozódik csak a nagyszabású vállalkozásokra. Még a mindennapi otthonok is lehetnek ennek a mozgalomnak a kedvezményezettjei.

A Kerakoll, felismerve ennek az igénynek az egyetemességét, a lakásfelújításokra és kisebb építkezésekre szabott termékekkel rendelkezik. Akár a nappaliját szeretné átalakítani, akár a fürdőszobáját szeretné felújítani, környezetbarát ragasztók, fugázók és burkolatok állnak rendelkezésre. Az ilyen termékek választásával a háztulajdonosok nemcsak a nagyobb környezetvédelmi ügyhöz járulnak hozzá, hanem egészségesebb életteret biztosítanak maguknak és családjuknak is.

 

Cégünk filozófiája

Cégünk etikájának középpontjában az az elv áll, hogy harmonikus tereket hozzunk létre, amelyek az idő próbáját kiállják - mind a design, mind a környezeti hatás tekintetében. Felismerjük, hogy az általunk lakott terek, a felhasznált anyagok és a választott tervek túlmutatnak pusztán az esztétikán. Ez egy mélyebb kapcsolatról szól a körülöttünk lévő világgal, és annak biztosításáról, hogy választásaink összhangban vannak bolygónk egészségével.

Ennek a filozófiának a bajnokaként büszkék vagyunk arra, hogy összehangolódunk olyan kezdeményezésekkel, mint a GreenBuilding, és partneri kapcsolatot alakítunk ki olyan úttörő márkákkal, mint a Kerakoll. Visszhangozzák hitünket, miszerint minden tér - legyen az egy hatalmas vállalati struktúra vagy egy hangulatos nappali – megérdemelnek egy kis fenntarthatóságot.

Tegyünk együtt lehetővé egy zöldebb, egészségesebb jövőt – egy téglával, egy szobával és egy otthonnal egyszerre. Tegyük együtt lehetővé a fenntartható életmód művészetét.

További hírek

Kerakoll Hőszigetelő és Szárító Vakolatok: Megoldások Vályogfalak Esetén
  • 2024. júl. 24.
Kerakoll Hőszigetelő és Szárító Vakolatok: Megoldások Vályogfalak Esetén
Kerakoll Color Fill Termékcsalád - Bemutatás
  • 2024. jún. 26.
Kerakoll Color Fill Termékcsalád - Bemutatás
Innovatív Vízszigetelési Megoldások: Kerakoll Aquastop Plus Flangia és Aquastop Plus 120
  • 2024. máj. 31.
Innovatív Vízszigetelési Megoldások: Kerakoll Aquastop Plus Flangia és Aquastop Plus 120
Minden építéssel kapcsolatos problémára van megfelelő megoldásunk.
Alapfelületek előkészítése
Alapfelületek előkészítése
Dekorálás: festékek, bevonatok és lakkok
Dekorálás: festékek, bevonatok és lakkok
Falazat kiszárítása hővel
Falazat kiszárítása hővel
Hőszigetelés
Hőszigetelés
Javítás és szerkezeti megerősítés ‑ földrengésbiztos
Javítás és szerkezeti megerősítés ‑ földrengésbiztos
Kerámia és terméskő burkolás
Kerámia és terméskő burkolás
Parketta, rugalmas padlók és ipari műgyantaburkolatok lerakása
Parketta, rugalmas padlók és ipari műgyantaburkolatok lerakása
Vízszigetelés
Vízszigetelés
Természetes rendszerek
Természetes rendszerek
Kollekció neve

Kerakoll Design

A Kerakoll Design egy integrált projekt, amely innovatív anyagokat - műgyanta, cement, kézzel készített fa, mikrobevonatok, festékek és mázak - tartalmaz, egyetlen színpalettán összehangolva.