A Kerakoll elnyerte a tekintélyes B Corp minősítést

A Kerakoll elnyerte a tekintélyes B Corp minősítést

A Kerakoll, a globális építőipar kiemelkedő szereplője, most elnyerte a B Corp minősítést.

A 2023. július 26-án Sassuoloban a Kerakoll úttörő építőipari cégként részesült ebben a megtiszteltetésben, megszilárdítva státuszát az ágazat vezető fenntartható építési előnyökkel foglalkozó vállalataként és jelentős globális iparági szereplőként.

A B Corp minősítés megszerzése jelentős fejezetet jelent a Kerakoll környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati (ESG) kiválóság iránti elkötelezettségében. Ez a mérföldkő tükrözi a vállalat átmenetét a zöld építés iránti történelmi elkötelezettségétől a gazdasági, társadalmi és környezeti előnyöket aktívan generáló üzleti modell elfogadásáig.

Kerakoll B Corp Fenntartható Építőipar

A NATIVA irányításával a Kerakoll elindult ezen az átalakító úton, és 2021 szeptemberében Benefit Vállalattá vált. A tanúsítási folyamat során átfogóan értékelték a Kerakoll hatását a 11 országban folytatott tevékenységei során, öt kulcsfontosságú területre összpontosítva: irányítás, alkalmazottak jóléte, közösségi támogatás, környezetvédelmi felelősségvállalás és ügyfélelkötelezettség. Az értékelésből kiemelkedik a Kerakoll etikus irányítása, a munkavállalók jóléte és fejlődési lehetőségei, a nonprofit szervezetek támogatása, a fenntartható ellátási lánc gyakorlatok, a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettség, valamint a termék- és logisztikai fenntarthatóság terén tett erőfeszítések.

A nemzetközi B Lab által odaítélt B Corp minősítés olyan vállalatokat ismer el, amelyek a társadalmi és környezeti teljesítmény, az elszámoltathatóság és az átláthatóság legmagasabb szintű normáinak felelnek meg. Ez aláhúzza a Kerakoll folyamatos elkötelezettségét, hogy pozitívan befolyásolja munkavállalóit, közösségeit és a környezetet, valamint folyamatosan fejleszti gyakorlatát.

A Kerakoll azon 240 olasz vállalat között van, amely rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal, és hozzájárul a több mint 7000 B Corp-ot számláló globális hálózathoz.

Fabio Sghedoni, a Kerakoll alelnöke büszkeségét fejezte ki, hogy csatlakoztak a B Corp tanúsítvánnyal rendelkező nagyvállalatok sorához, és az építőipari ágazatot a fenntartható gyakorlatok irányába terelik. Hangsúlyozta, hogy a tanúsítás a Kerakoll ESG-értékek iránti elkötelezettségének bizonyítéka, valamint az iparágban a változás előmozdítójaként betöltött szerepének, amely egy olyan jövőre törekszik, ahol a fejlődés összhangban van a környezeti és társadalmi jóléttel.

Eric Ezechieli, a NATIVA társalapítója méltatta a Kerakoll fenntarthatóságra való stratégiai összpontosítását, különösen a kihívásokkal teli építőipari ágazatban. Dicsérte a vállalat globális csapatát a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért, a stratégiai innovációért és az elért kézzelfogható eredményekért.

Kerakoll termekek magyarorszagon

A Kerakollról

A Kerakoll egy nemzetközileg elismert B Corp és Benefit Company, amely a környezettel harmonizáló és az emberi jólétet fokozó fenntartható építési megoldásokra specializálódott. Az 1968-as, olaszországi Sassuolóban történt alapítása óta a Kerakoll innovatív technológiáival élen jár a zöld építőiparban. A vállalat, amely 2021-ben több mint 600 millió eurós bevételt termelt, világszerte mintegy 2000 embert foglalkoztat, 12 országban működik, és 17 gyártóüzemet tart fenn különböző országokban, folytatva a fenntartható építés terén elért növekedési pályáját és vezető szerepét.

VSzeretne többet megtudni Kerakollról? Olvassa el ezt.

Mehr Nachrichten

Kerakoll Geocalce Intonaco: A fenntartható választás a modern építőiparban
  • 8. Apr 2024
Kerakoll Geocalce Intonaco: A fenntartható választás a modern építőiparban
A Kerakoll elnyerte a tekintélyes B Corp minősítést
  • 25. Feb 2024
A Kerakoll elnyerte a tekintélyes B Corp minősítést
A Masterworks új logója: a közös jövőkép szimbóluma
  • 1. Feb 2024
A Masterworks új logója: a közös jövőkép szimbóluma
Für jedes Bauproblem haben wir die passende Lösung.
Alapfelületek előkészítése
Vorbereitung von Untergrundflächen
Dekorálás: festékek, bevonatok és lakkok
Dekoration: Farben, Beschichtungen und Lacke
Falazat kiszárítása hővel
Mauerwerk mit Hitze trocknen
Hőszigetelés
Wärmedämmung
Javítás és szerkezeti megerősítés ‑ földrengésbiztos
Reparatur und strukturelle Verstärkung – erdbebensicher
Kerámia és terméskő burkolás
Fliesen aus Keramik und Naturstein
Parketta, rugalmas padlók és ipari műgyantaburkolatok lerakása
Verlegen von Parkett, flexiblen Böden und industriellen Kunstharzbelägen
Vízszigetelés
Abdichtung
Természetes rendszerek
Natürliche Systeme
Építés és felületkialakítás
Konstruktion und Oberflächengestaltung

Kerakoll-Design

Kerakoll Design ist ein integriertes Projekt, das innovative Materialien – Kunstharz, Zement, handgefertigtes Holz, Mikrobeschichtungen, Farben und Lasuren – in einer einzigen Farbpalette koordiniert.