A Kerakollról

A Kerakoll egy világhírű vállalat, amely innovatív építőanyagok gyártására specializálódott. 1968-ban alapították Sassuolóban, Olaszországban, és mára a Kerakoll az építőipar globális vezetőjévé vált, jelenléttel több mint 160 országban.

A cég sikerét nagyrészt az innovációra és a fenntarthatóságra való elkötelezettségének köszönheti. A Kerakoll azon dolgozik, hogy környezetbarát építőanyagokat fejlesszen, amelyek nemcsak javítják az építés minőségét, hanem pozitív hatással vannak a környezetre is.

A Kerakoll útja az 1960-as évek végén kezdődött, amikor Romano Sghedoni, egy fiatal vállalkozó, megalapította a céget kerámia ragasztók gyártására. Abban az időben Sassuolo az olasz kerámiaipar központja volt, és Sghedoni lehetőséget látott minőségi ragasztók biztosítására, amelyek megfelelnek a kerámia csempéket gyártó vállalatok igényeinek.

Az 1970-es években a Kerakoll kiterjesztette termékkínálatát fugázóanyagokra és tömítőanyagokra. A cég elkötelezettsége a minőség és innováció iránt gyorsan megszerezte számára a megbízható építőanyag-beszállító hírnevét. Az 1980-as évekre a Kerakoll már ismert márka lett az olasz építőiparban, és készen állt a globális piac meghódítására.

Az 1990-es években a Kerakoll kiterjesztette tevékenységét Olaszországon kívülre is, leányvállalatokat létesítve Spanyolországban, Németországban és Franciaországban. A cég továbbra is beruházott a kutatás-fejlesztésbe, és 1995-ben piacra dobta első környezetbarát termékét, az Eco nevű vízbázisú ragasztót, amely mentes volt a káros anyagoktól.

A Kerakoll fenntarthatósági elkötelezettsége tovább folytatódott a 21. században a BioGel No Limits elindításával, amely egy magas teljesítményű ragasztó volt, megújuló növényi alapanyagokból készült. A cég tovább bővítette termékpalettáját olyan innovatív megoldásokkal, mint a "lélegző" vakolatok és az önmagában szintkiegyenlítő padlórendszerek.

Ma a Kerakoll az építőanyagok vezető beszállítója, széles termékkínálattal, amely kielégíti az építőipar különböző igényeit. A cég fenntarthatóság és innováció iránti elkötelezettsége számos elismerést hozott számára, köztük a rangos Green Building Solutions díjat 2015-ben.

Összefoglalva, a Kerakoll története az innováció és a fenntarthatóság erejének tanúbizonysága. A cég útja egy kis kerámia ragasztó gyártótól a globális építőipar vezetőjévé történő felemelkedése figyelemre méltó. Ahogy a világ továbbra is új kihívásokkal szembesül, a Kerakoll jól felkészült arra, hogy továbbra is az élen járjon az innovatív, környezetbarát építőanyagok fejlesztésében, amelyek megfelelnek a modern világ igényeinek.

Bővebben: Kerakoll története

Új kerakoll gyártóüzem Portugáliában

A Kerakoll gyártóüzeme


1 & 2. Sassuolo (MO megye, Olaszország) – 2 gyártóegység
3. Rubiera (RE megye, Olaszország)
4. Brugine (PD megye, Olaszország)
5. Zimella (VR megye, Olaszország)
6. Piacenza (Olaszország)
7. Minucciano (LU megye, Olaszország)
8. Castellón (Spanyolország)
9. Almazora (Spanyolország)
10. Łódź (Lengyelország)
11. Athén (Görögország)
12. Corbas (Lyon, Franciaország)
13. Vadodara (Gudzsarát, India)
14. Leyland (Lancashire, Egyesült Királyság)
15. Charqueada (São Paulo állam, Brazília)
16. Jundiaí (São Paulo állam, Brazília)
17. Rio Maior (Portugália)

Híres projektek

Az évek során a Kerakollot számos világhírű építész és világörökségi helyszíneken zajló helyreállítási projektek esetében választották technikai beszállítónak, valamint híres építkezések során is.
A Kerakoll szállított építőanyagokat a londoni Shard épülethez

Shard, London

A Shard egy 95 emeletes felhőkarcoló Londonban, amely 310 méter magasan áll. A Kerakoll szállította az építkezés során használt termékeket, beleértve a ragasztókat, fugázóanyagokat és vízszigetelő megoldásokat.

A Kerakoll szállított építőanyagokat a dubaji Burj Halifa építéséhez

Burj Khalifa, Dubai

A Burj Khalifa a világ legmagasabb épülete, 828 méter magassággal. A Kerakoll szállította az épület alapjainak vízszigetelésére és tömítésére használt anyagokat.

A Kerakoll szállított építőanyagokat a 2015-ös milánói expóhoz

milánói Expo 2015

A Kerakoll volt az építőanyagok hivatalos beszállítója az olasz pavilon számára a milánói Expo 2015-ön. A cég környezetbarát termékeket, például ragasztókat, tömítőanyagokat és szigetelő rendszereket biztosított a pavilon építéséhez.

A Kerakoll szállított építőanyagokat az Abu Dhabi-i Louvre számára

Louvre, Abu Dhabi

A Kerakoll szállította a Louvre Abu Dhabi múzeum építéséhez használt anyagokat, amely a világ minden tájáról származó műalkotásokat és leleteket mutat be. A cég környezetbarát termékei, mint például a ragasztók, fugázóanyagok és vízszigetelő megoldások, a múzeum padlóinak és falainak építésénél kerültek felhasználásra.

A Kerakoll szállított építőanyagokat a barcelonai Sagrada Familia építéséhez

Sagrada Familia, Barcelona

A Sagrada Familia egy ikonikus bazilika Barcelonában, amelyet a híres építész, Antoni Gaudí tervezett. A Kerakoll szállította a bazilika restaurálásához használt anyagokat, többek között ragasztókat, fugázóanyagokat és habarcsokat.

A Kerakoll szállított építőanyagokat a milánói Bosco Verticale épülete számára

Bosco Verticale, Milánó

A Bosco Verticale egy egyedi lakóépület Milánóban, amely homlokzatán egy függőleges erdőt vonultat fel. A Kerakoll szállította az épület építéséhez használt anyagokat, többek között környezetbarát ragasztókat, tömítőanyagokat és szigetelő rendszereket.

Kerakoll építőanyagok

A cég környezetbarát termékei közé tartoznak a ragasztók, habarcsok, tömítőanyagok és bevonatok, amelyek megújuló nyersanyagokból, például növényi olajokból, keményítőkből és viaszokból készülnek. Termékeit számos alkalmazásban használják, beleértve a lakó-, kereskedelmi és ipari épületeket, valamint infrastrukturális projekteket, mint például utak, hidak és alagutak.

Kerakoll Termékválaszték

Alapfelületek előkészítése
Alapfelületek előkészítése
Vízszigetelés
Vízszigetelés
Kerámia és terméskő burkolás
Kerámia és terméskő burkolás
Dekorálás: festékek, bevonatok és lakkok
Dekorálás: festékek, bevonatok és lakkok
Parketta, rugalmas padlók és ipari műgyantaburkolatok lerakása
Parketta, rugalmas padlók és ipari műgyantaburkolatok lerakása
Javítás és szerkezeti megerősítés ‑ földrengésbiztos
Javítás és szerkezeti megerősítés ‑ földrengésbiztos
Hőszigetelés
Hőszigetelés
Építés és felületkialakítás
Építés és felületkialakítás
Falazat kiszárítása hővel
Falazat kiszárítása hővel
Természetes rendszerek
Természetes rendszerek

Kerakoll Design
Warm Collection

A Warm Collection egy integrált projekt, amely innovatív anyagokat - cementet, műgyantát, kézzel megmunkált fát, mikrobevonatokat, festékeket és lakkozott felületeket - tartalmaz, amelyeket Piero Lissoni egyetlen, 10 meleg, hívogató színből álló palettában hangolt össze.